Brocante servies

Oud, vintage en brocante servies. Losse kop en schotels, borden, schalen, sauskommen en koffie- en theepotten, maar ook de mooiste oude serviezen. Voor ieder wat wils die op zoek is naar servies.

Oud, vintage en brocante servies. Losse kop en schotels, borden, schalen, sauskommen en koffie- en theepotten, maar ook de mooiste oude serviezen voor weinig geld.

Helder Blauw webshop servies en glaswerk is al zes jaar wederverkoper van Bunzlau Castle servies en (vintage) glaswerk! Bij ons vindt u een ruim assortiment handgemaakt Bunzlau servies.

Brocante webwinkel in Apeldoorn, met onder andere zilver, bestek, sieraden, vintage, glaswerk, antiek en brocante servies in de webshop.

Bij ons vindt u een zeer afwisselende verzameling van oude spulletjes uit grootmoederstijd!! De winkel wordt wekelijks met nieuwe aanvoer van brocante spulletjes aangevuld, wij hebben dus een zeer snel wisselende collectie.

Serviesgoed om te gebruiken, om in je theekastje of buffetkast te vertonen. Serviesgoed omdat het mooi is, omdat je oma het had, je moeder, omdat je blij van de roosjes wordt, of omdat je het gewoon moet hebben.

Het serviesgoed is over het algemeen gaaf, maar kan soms vanwege de leeftijd wat slijtage vertonen, hiervan probeer ik zoveel mogelijk melding van te maken.

Antiek geslepen stolpje met verzilverd onderbord

Mooi klein model stolpje om op speciale dagen lekkernijen onder te bewaren of brocante vondsten onder te showen. Het stolpje is sierlijk en fijntjes met een sierrand geslepen, ligt te pronken op een verzilverd onderbord en het…

€ 20,00

Melkkan blauwe bloemen Petrus Regout

Melkkan (hoog model) van Petrus Regout Maastricht en genummerd aan de onderkant. De kan heeft een band van blauwe bloemen daar om heen sierranden voorzien van enkele goudaccenten. De rand en het oor hebben ook een goudlijn.

€ 10,00

Bonbonniere 3 vaks met pioenrozen

Een prachtige bonbonniere met geschulpte rand met goud accent, de bonbonniere heeft een weelderige vormgeving en een motief van pioenrozen. Het betreft een 3 vaks bonbonniere, mooi in een servieskast of op tafel met lekkere…

€ 10,00

Waskom Plata Petrus Regout uit 1880 schaal vogels

Grote brede en hoge schaal, nog maar zeldzaam te verkrijgen, de waskom van een lampetstel van Petrus Regout, gemaakt in 1880, decor met schitterende vogels. Deze royale schaal staat mooi bij het servies van Plata Petrus Regout…

€ 45,00

Sauciere, sauskom met pioenroos

Sauciere of juskom met vaste schotel, gedecoreerd met roze pioenrozen. De schotel zit vast aan de sauskom, in goede staat. Aan twee kanten een royale schenktuit. De rand van de schotel is ook gedecoreerd met pioenen.

€ 8,00

Klein schaaltje servies witte roos

Romantisch ogend schaaltje met witte rozen. In de winkel hebben wij ook nog een grote serveerschaal staan. In goede staat, afmetingen 21,50 x 12,50 cm.

€ 4,00

Serveerschaal witte roos

Grote serveerschaal met romantische witte roos als decor, in goede staat. Afmetingen 34×21 cm. Romantisch schaal voor in een servieskast of op bij een etentje. Wij hebben hier ook nog een klein schaaltje van in de winkel staan.

€ 7,50

Franse tinnen terrine

Een tinnen terrine met een sobere stijlvolle uitstraling, de handgrepen en knop op de deksel zijn sierlijk waar door het een mooi geheel samen is. Mooi bij wit servies of een met een kruidenplant er in. Doorsnede 25 cm.

€ 20,00

Glazen schaaltje met bloemmotief

Gezellig glazen schaaltje met bloemmotief op de bodem. Doorsnede 17 cm.

€ 7,00

Roomkleurige terrine

Voor de stoofperen met kerstmis, of op een mooie plaats in de servieskast, een terrine geeft altijd een mooi sfeervol plaatje. Roomkleurige terrine met sierlijke knop op de deksel, niet gemerkt. Aan de binnenkant zit er een bruine…

€ 17,50

Dinerbord coaching taverns Staffordshire Tudor Ware

Dinerbord uit de serie coaching taverns van Royal Tudor Ware uit Staffordshire Engeland. Kleur: oud groen. Doorsnede 25,5 cm. Mist 2 miniscule chipjes aan de rand, niet storend. Leuk bij een verzameling borden op een oud…

€ 5,00

Koffiepot pastel op en top romantiek

Voor de liefhebber van romantische brocante hebben wij deze grote koffiepot. Op de voorzijde een grote afbeelding van 2 vrouwenfiguren en een engeltje met vleugels en handspiegel. Mooie zachte tinten en een mooi bewerkte pot en…

€ 15,00

Sauskom sauciere Societe Ceramique Maestricht

Roomkleurige sauciere, juskom, sauskom, met vaste schotel, van het merk Société Ceramique Maestricht, letter N.

Er zijn aan de rand wel wat kleine chipjes af, mooi klassiek en tijdloos model.

€ 6,50

Ellipsvormige schaal met roze bloemen, ei vormig

Deze schaal valt op door de aparte ei vorm, heeft een hoge rand en is versierd met roze bloemen en gouden decoratie. Afmeting 26 x 22 cm.

€ 7,00

Video inspiratie

Zo dek je de perfecte tafel met brocante servies

Veel van mijn tafelsettingen hebben specifieke thema’s, vaak seizoensgebonden of volgens een vakantieconcept. Maar zo nu en dan wil je gewoon de mooiste tafel die je kunt zetten met je favoriete stukken, gewoon om je aan het lachen te maken …

Als je al een tijdje mijn blog hebt gelezen, weet je dat ik graag vintage-porselein verzamel en mix, dus de vraag die mij het vaakst wordt gesteld, is hoe je een mooie tafel kunt zetten met vintage porselein.

Wanneer ik patronen combineer, werk ik meestal met een witte achtergrond, markeer vervolgens met goud en / of zilver, helder kristal en meng het vervolgens weg. Ik heb een voorkeur voor roze en seringen, dus het meeste van mijn porselein heeft hetzelfde kleurgevoel. Ik denk dat zolang je met gelijkaardige tonen blijft, je echt wat vrijheden kunt nemen als je ongeëvenaarde dingen samenvoegt. Ik let absoluut op welke stukken naast elkaar worden geplaatst en ik heb de neiging om brutaler bloemen te zetten naast eenvoudige om te streven naar balans.

Wanneer mijn bordstapel complex is, houd ik mijn servetten schoon en zuiver. Ik ben een grote fan van wit geborduurd linnen (het is een van de 6 definiërende stijlelementen die ik in elke kamer gebruik ) en omdat ik zo mooi ging in deze tabel, koos ik voor deze prachtige kristallen servetringen die tot mijn favorieten behoren .

Zodra mijn porselein is geselecteerd en de elementen eromheen neutraal en elegant zijn, werk ik vervolgens mijn bloemen uit. Voor deze tabel heb ik vintage china-werpers gebruikt om het thema voort te zetten en vervolgens de patroonkleuren gemarkeerd met paarse bloemen en lichtgroene mini-hortensia’s.

Zoals ik aan het begin van dit bericht al zei, was het doel van deze tafel om me aan het lachen te maken en deze lieve kleine demi tasse bekers doen precies dat. Ze behoren tot de mooiste dingen die ik ooit heb gezien in de donkere nissen van een stoffige antiekmarkt, in dit geval in Parijs. Geen grap … mijn hart fladdert elke keer als ik naar ze kijk!

Ik weet dat je deze bekers eerder hebt gezien omdat ik ze heel vaak gebruik, maar het draagt wel te vermelden dat het prachtige glen geruite kristalpatroon een prachtig werk doet om het overvloedige licht rond de kamer te laten kaatsen, wat bijdraagt aan de charme van de tafelsetting.

Als er iets is dat een tafel met brocante-porselein nodig heeft, moet het worden bekroond met een antieke kristallen kroonluchter. Ik vond deze op een lokale markt en bracht toen een goed stuk tijd door om het weer tot leven te brengen door het messing op te poetsen en de kristallen opnieuw te bedraden, waarvan er vele ontbraken. (U kunt over dat project lezen in: Een antieke kroonluchter tot leven brengen .)

De basis voor het hele tableau is eigenlijk een witgewassen witte sjaal met kanten rand die ik heb gebruikt om meer op mijn tafel te gebruiken dan mijn nek.

Een andere favoriete vondst van een antiekmarkt zijn deze prachtige zilveren kandelaars die ik op een markt in Londen vond, hoewel de verkoper me vertelde dat ze uit Praag kwamen. De rokerige kristallen bobeches zijn nieuw en komen uit een mooie boetiek in Mougins, Frankrijk. De gevarieerde plaatsen waar deze stukken vandaan komen, maken deel uit van wat me zo laat glimlachen als ik naar deze tafel kijk, omdat elk item een prachtige herinnering vertegenwoordigt.

Het bord in de stapel erboven met de delicate bloemenrand is een Limoges-patroon dat door onze familie is doorgegeven. Het is een van de weinige stukken die nog over zijn van de set die ik brak toen ik van de trap viel (ik heb het verhaal verteld van die ongeluk in: Mixen van oud en nieuw in een seizoensgebonden Tablescape . )

Uiteindelijk is het enige aan dit tafeltje dat me het meest doet glimlachen, het stralende zonlicht dat de tafel siert en de bloemen verduisterend!