Brocante meubels

Doe inspiratie op en vind jouw favoriete brocante meubels. Handige tips, meubels op maat en meer.

Old BASICS heeft een groot en steeds wisselend assortiment brocante meubels. Of je nu zoekt unieke kasten, tafels, stoelen, banken en meer dan kun je hier je hart ophalen. We zijn steeds op zoek naar unieke en aparte brocante meubels en accessoires. Een brocante meubel is een meubel met een geleefde uitstraling. Brocante kan zowel stoer landelijk, romantisch als industrieel zijn; dus brocante meubelen passen in elk interieur.

Unieke, brocante meubels die op professionele wijze zijn gerestyled. Vanwege hun leeftijd en unieke kenmerken geven deze meubels uw huis een sfeervol uiterlijk. Laat u inspireren door onze speciale meubels in onze online winkel!

Het Inboedelhuis in Waddinxveen heeft een enorm groot assortiment aan kasten, bedden en antieke meubels. Wel 1000 stuks! Iedereen is welkom, want we verkopen zowel aan particulieren als bedrijven. Kom langs op onze locatie in Waddinxveen om ons assortiment te bekijken, uw eigen kleur te kiezen de inhoud zelf te bepalen en om al uw wensen met ons te bespreken.

Zo kun je gemakkelijk kiezen uit de mooiste landelijke en brocante stoelen, tafels, banken en kasten. Al onze meubels zijn ook nog eens van stevige kwaliteit, zodat je er extra lang van kunt genieten. Een lekker zacht bed in de slaapkamer, een robuuste kast voor al je kleding, een stevige bank in de woonkamer voor avonden lezen en een stoere eettafel voor avonden lang dineren; met de juiste meubels in je interieur wordt alles een stuk makkelijker.

Met heel veel passie en liefde run ik nu bijna 15 jaar mijn brocante winkel Cedante. Service en kwaliteit staan bij Cedante heel hoog in het vaandel. Alles wat bij Cedante de deur uit gaat, moet een visitekaartje zijn voor mijn bedrijf. Je vindt bij Cedante geen massaproductie, maar uitsluitend brocante meubels en mooie woonaccessoires van hoogstaande kwaliteit zodat je lang plezier hebt van uw meubel of accessoire.

Engelse cakestandaard cakestand

Sfeervolle Engelse cakestandaard met een warme uitstraling. Heeft drie ronde bladen met een doorsnede van 22 cm, geweldig leuk om te vullen met mooie theekopjes en een theepot of een mooie krans. De cakestandaard is inklapbaar. Je…

€ 50,00

 

Frans stoeltje voor in de slaapkamer of kaptafel

Heerlijk Frans stoeltje bedoeld voor in een slaapkamer of aan een toilettafel, dit stoeltje is namelijk laag en niet geschikt voor aan een eettafel. Mooie patina goud met de originele frans groene kleur er door heen. Heeft nog de…

€ 50,00

 

Video inspiratie

De mooiste brocante meubels voor jouw interieur

Om net dat ene hoekje nog even op te vullen. Brocante kastjes, medicijnkasten, toilettafels, bijbelkastje, kaptafels, lessenaar of schrijftafel, ladenkast, vakkenkast, eettafel en stoelen, wij blijven er dol op en hebben steeds nieuw aanbod.

10 Tips voor het vinden van brocante meubels

Het kopen van brocante meubels is een slimme strategie om meubels van goede kwaliteit voor minder te krijgen. U voegt op de koop toe originaliteit en een coole uitstraling toe aan uw huis. Zelfs als een brocante stuk in massaproductie is geproduceerd, is het tegen de tijd dat het brocante is, ongebruikelijk. Daarbovenop krijg je “friend of the environment” -punten – het meenemen van brocante meubels en accessoires in je huis is een aardevriendelijke act.

Het kopen van brocante meubels is een beetje anders dan je gebruikelijke garageverkoop of kringloopwinkel winkelen, omdat je niet op zoek bent naar gewoon gebruikt meubilair, maar meubels uit een bepaald tijdperk. Om als echt brocante meubilair te kwalificeren, zou het minstens 30 tot 40 jaar oud moeten zijn. Iets ouder dan 100 jaar kwalificeert als antiek.

Brocante online kopen

Kijk niet alleen in brocante winkels, maar ook online. U vindt een overvloed aan brocante meubelwebsites die gespecialiseerd zijn in verschillende tijdperken, samen met meer algemene veilingsites die allerlei soorten stukken en meubels uit verschillende tijdperken hebben. Controleer ook online websites met geclassificeerde advertenties; je kunt doorzoeken naar alleen-lokale stukken.

Het voordeel is dat er een enorme selectie is. Maar online kopen heeft zijn eigen reeks restricties. Je kunt het stuk niet echt zien, en er is altijd een kans dat als je het doet het je niet bevalt, het de verkeerde maat heeft of het hout of de bekleding er niet hetzelfde uitziet. Het meest risicovol met brocante meubels is de conditie. Verzending is ook een potentieel probleem, omdat veel van wat u vindt niet bij u in de buurt zijn. Zorg er dus voor dat het stuk de kosten plus de verzendkosten waard is.

Tips voor het kopen van Brocante

Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar hoe bepaal je of het een goed stuk is en zijn prijs waard is? Hoe vind je een stuk?

 1. Vind goede bronnen en betaal frequente bezoeken Verken verschillende brocante meubelwinkels in uw omgeving. Als u in een gebied woont met nieuwere woningen, wilt u misschien een gebied met oudere huizen verkennen. Rommelmarkten, veilingen en landgoedverkopen leveren ook fantastische vondsten op. 
  Als je eenmaal goede bronnen hebt gevonden, helpt het om daar vaak naartoe te gaan. Maak kennis met verkopers of verkopers. Ze kunnen je veel informatie geven of laten weten wanneer iets dat je wilt opduikt. 
  Brocante winkels verlagen vaak prijzen op stukken die niet zijn verkocht na een bepaalde periode. Als u vaak incheckt, heeft u een betere kans om deze koopjes op te pikken.
 2. Zoek naar Gently Used Zacht gebruikt meubilair heeft altijd de voorkeur boven meubels die al dan niet verwoest zijn. De redenen liggen voor de hand. Soms zijn brocante meubelstukken die in consignatie worden verkocht in betere staat, dus zoek die op. 
  Over het algemeen houden koffers, zoals eetkamermeubelen, kasten en kisten, beter stand dan gestoffeerde meubels. Als u echter op zoek bent naar gestoffeerde meubels, is het logisch om voorzichtig naar gebruikte meubels te zoeken. Het is meestal niet rendabel om gestoffeerde meubels op te knappen en niet iets dat de meesten zelf weten te doen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zie hieronder.
 3. Vind meubels met goede botten Zoek naar meubels met goede botten. Laden moeten bijvoorbeeld gemakkelijk naar buiten schuiven en gestoffeerde stukken moeten goede stevige frames hebben. Retail-brocante-winkels herbergen vaak stukken van aanzienlijke kwaliteit, maar daar betaal je een prijs voor. Als je plastic meubilair vindt, zou het niet op de rand van het kraken moeten staan.
 4. Zoek naar relatief onbekende merken Hoewel het geweldig zou zijn om bekende merknamen te vinden, beperk u dan niet tot bekende merken. Andere fabrikanten van hetzelfde tijdperk zijn misschien goedkoper, maar net zo goed van kwaliteit.
 5. Zoek naar kwaliteit Alleen al omdat het oud meubilair is, wil nog niet zeggen dat de kwaliteit geweldig is. Vermijd meubels gemaakt met inferieure materialen en slecht vakmanschap. Elk tijdperk heeft zijn aandeel van goed gemaakte of slecht gemaakte meubels. Brocante meubels is geen uitzondering. Het is een goed idee om merken van het tijdperk waarnaar u op zoek bent te onderzoeken voordat u begint met winkelen of bieden op een veiling.
 6. Laat je niet afschrikken door krassen Terwijl het belangrijk is om voorzichtig gebruikte meubels te zoeken, kunnen oppervlakkrasjes worden verholpen. Laat kleine krasjes je niet afschrikken. Veel producten op de markt kunnen kleine tekortkomingen verhelpen, en als een echt opmerkelijk stuk dit rechtvaardigt, kunt u het professioneel laten afwerken.
 7. Gebruik gebreken om te onderhandelen Gebruik die enge krabben in uw voordeel door te onderhandelen. Bestudeer het stuk zorgvuldig op schade of wijzigingen. Als het stuk de moeite waard is om te kopen, gebruik dan bewijs van schade om te onderhandelen voor een betere prijs. Maar voordat je dat doet, moet je ervoor zorgen dat het stuk kan worden gerepareerd en dat de reparatiekosten van je brocante-item de totale kosten niet te hoog maken.
 8. Zorg ervoor dat het past Je koopt je brocante meubels niet om het ergens op te bergen. Overweeg daarom de maat, vooral als u de meubels voor uw eigen huis koopt. Meubilair kan er altijd te groot of te klein uitzien in een winkel. Neem je ruimtematen mee, zodat je iets koopt dat bij je thuis past en goed is geschaald.
 9. Hergebruik voor stijl  Kijk of u het meubilair opnieuw kunt gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een kleine tafel voor een nachtkastje of een oude koffer voor een salontafel. Ongebruikelijke meubels op onverwachte plaatsen geven uw ruimte een eigen stijl.
 10. Zoek naar individuele stukken die samengaan Het kopen van hele sets van brocante meubels is misschien duur of overweldigt uw ruimte met te veel brocante. Als uw budget beperkt is, koop dan afzonderlijke stukjes die goed bij elkaar passen. Overigens is het kopen van individuele stukken die er goed uitzien samen ook de beste manier om nieuw meubilair van goede kwaliteit te kopen. Het is ook de beste manier om je eigen unieke stijl uit te drukken.