Brocante decoratie

Een gezellige afdeling, want als brocante liefhebbers willen we toch het liefst alles uit stallen en iedere keer weer een nieuwe sfeerhoekje maken. Kom snuffelen in deze schatkist.

De brocante woonaccessoires van Love to be Home stralen rust, sfeer en romantiek uit voor je woonkamer, slaapkamer, badkamer, hal of kinderkamer. Ook is er een ruime keus aan tuindecoraties om een gezellige buitenruimte rondom je huis te creëren.

Oude en brocante decoratie voor landelijk wonen een origineel brocante huis. Een hele grote keuze uit mooie goedkope spulletjes!

Bewaar dit meubel en vraag meer informatie.

brocante decoratie, te koop in Interieur Teakpaleis | Teak Paleis

Brocante decoratie

Brocante Decoratie & Accessoires. … Brocante Boerderij d’Olle Bieschuur. Brocante Decoratie & Accessoires. Meubels. Brocante kasten · Klepbanken …

Houten kapelletje voor religieus- of Mariabeeld

Bijna iedere brocante verzamelaar heeft wel een Mariabeeld in huis Je Mariabeeld heeft natuurlijk wel een ereplaats nodig en daar is deze houten kapel zeer geschikt voor. In dit kapelletje komt je religieuze beeld heel mooi tot…

€ 25,00

Antiek geslepen stolpje met verzilverd onderbord

Mooi klein model stolpje om op speciale dagen lekkernijen onder te bewaren of brocante vondsten onder te showen. Het stolpje is sierlijk en fijntjes met een sierrand geslepen, ligt te pronken op een verzilverd onderbord en het…

€ 20,00

Emaille fietsplaatje blauw Oost Vlaanderen 1983

Blauw fietsplaatje (belasting) zoals dat in België gebruikt werd. Mooi om aan een vaas te hangen als decoratie of aan een oud koffertje, veel mogelijkheden om mee te decoreren.

Oost Vlaanderen 1983

€ 2,50

Emaille fietsplaatje roze Antwerpen 1979

Oud roze fietsplaatje (belasting) zoals dat in België gebruikt werd. Mooi om aan een vaas te hangen als decoratie of aan een oud koffertje, veel mogelijkheden om mee te decoreren.

Antwerpen 1979

€ 2,50

Emaille fietsplaatje roze Oost Vlaanderen 1979

Oud roze fietsplaatje (belasting) zoals dat in België gebruikt werd. Mooi om aan een vaas te hangen als decoratie of aan een oud koffertje, veel mogelijkheden om mee te decoreren.

Oost Vlaanderen 1979

€ 2,50

Kaarsen kandelaar engel met 3 armen

Mooie donkere kaarsenstandaard met 3 armen, op de bewerkte voet een engel (is het wel een engel ?) die de sierlijk bewerkte armen draagt. Kan ook heel goed met verf in een ander kleurtje gepimpt worden. Hoogte 33 cm, mooie staat…

€ 20,00

Bruine hoedendoos met roze voering

Leuke sleetse bruine hoedendoos met een rechte achterkant. De hoedendoos is goed gebruikt, er zit een klein scheurtje in de deksel en er ontbreekt een stukje van een riempje. Er zit nog een sleuteltje bij maar de hoedendoos is…

€ 17,50

Zeldzame hoedenstandaard voor kinderhoedje

Een zeldzaam exemplaar, lief om te zien. Hoedenstandaard om een kinderhoedje op te zetten. Heeft een gezichtje en onderaan een borsteltje om de hoed mee op te borstelen. De haren van het borsteltje vallen een beetje uit. De…

€ 20,00

Glazen schaaltje met bloemmotief

Gezellig glazen schaaltje met bloemmotief op de bodem. Doorsnede 17 cm.

€ 7,00

Donkergrijze patina drie kaarsenkandelaar, zware kwaliteit

Stijlvolle kaarsenkandelaar voor 3 kaarsen met mooi bewerkte voet. Top kwaliteit en dus een zwaar exemplaar. Mooie donkere grijze patina, deze kaarsenstandaard verdiend toch een mooi plekje in een landelijk huis. Hoogte 35 cm…

€ 12,50

Koperen kolenbak met zeilschip

Grote nostalgische kolenbak met op de voorkant in reliëf een zeilschip, zijkanten mooi gedecoreerd, voorzien van binnenbak en in zijn geheel in goede staat. Klep opent naar boven, scharnieren werken nog goed. Op de achterkant…

€ 25,00

Klassieke kandelaar 3 armen grijs

Mooie mat grijze kandelaar, klassiek model met 3 armen, gezellig op tafel met kerstmis of een diner.

€ 7,50

Oude jute aardappelzak Stet Holland

Oude jute aardappelzak van Stet Holland, hier heeft vroeger 50 kilo aardappelen in gezeten. Heeft een sleetse rood blauwe opdruk met tekst als dutch seed potatoes, pommes de terre etc. De jute zak is nog helemaal netjes.

€ 5,00

Set (2) verzilverde kandelaars met parelrandje

Bij een gezellig etentje zet je deze verzilverde kaarsen kandelaars op tafel. Tijdloos en van mooie kwaliteit. Op de kelk en de onderkant voorzien van een fijn parelrandje.

Setje van 2 stuks.

€ 10,00

Video inspiratie

Huis inrichten met brocante decoratie

Het inrichten van ons huis met unieke, brocante vondsten is mijn passie. Ik zie schoonheid in het oude en onvolmaakte. In rafelige randen en gescheurde hoezen. In de versleten en vervaagd. Voor mij gaat brocante helemaal over het vullen van een huis met charme en karakter. Vandaag wil ik een aantal eenvoudige manieren delen waarop je kunt beginnen met het opnemen van brocante decoratiestukken in elke ruimte. Als u op zoek bent naar een nieuwe en frisse look in uw huis, helpen deze eenvoudige tips u er te komen met brocante decoratie.

Wees niet bang

De eerste stap naar het decoreren met brocante spulletjes is het loslaten van je traditionele idee van wat ‘interieur’ betekent. Brocante is geweldig omdat het anders is. Het is niet het typische decoratie dat je bij Ikea vindt. Het is ongebruikelijk. Niet verwacht. Uniek. Om die schoonheid te zien, kun je niet bang zijn om het te verwarren en van de norm af te wijken. Het kan een tijdje duren om te zien dat als versieren op deze manier nieuw voor je is, maar anders naar de inrichting kijken, de eerste stap is naar het realiseren van de magie van brocante. Als je dat eenmaal doet, ga je nooit meer terug. Dat beloof ik.

Begin klein

Als het je eerste ervaring is met het decoreren met brocante accessoires en decoratie, raad ik aan klein te beginnen. Ga naar je plaatselijke antiekwinkel of kringloopwinkel en vind een paar dingen waar je van houdt, zoals deze oude vintage gasfles, en gebruik hem op je salontafel om bloemen te tonen in plaats van je typische vaas. Deze eenvoudige schakelaar voegt onmiddellijk charme en karakter toe aan de hele kamer.

Mix brocante en neutrale kleuren

Mijn favoriete manier om vintage items te gebruiken om ze te combineren met frisse en kalmerende neutrale kleuren. Onze voorkamer (hieronder afgebeeld) is daar een goed voorbeeld van. Hoewel ik zeker geen expert ben en geen professionele training heb op dit gebied, geloof ik dat er veel “energie” is in de kleuren die we bij ons thuis kiezen. Voor mij zijn rode en andere donkere kleuren veel drukker en energieker dan grijze, lichtblauwe en crèmetinten. Persoonlijk vind ik deze combinatie het meest aantrekkelijk voor het oog en veel rustiger. Ik besefte dit feit over mezelf pas ongeveer twee jaar geleden. Voordien vond ik het leuk om alle kleuren te combineren, hoe meer hoe beter! Gelukkig heb ik sindsdien gerealiseerd wat mijn hart en geest kalmeert – en het zijn absoluut zachte, neutrale kleuren. En als je vintage decor gebruikt, dat al een statement op zichzelf maakt, is het verstandig om zo min mogelijk andere dingen neer te zetten die voor afleiding kunnen zorgen.

Bel je moeder

Ja, bel je moeder. Of misschien je oma. Vraag eerst hoe het met haar gaat. Vraag dan of ze oude spulletjes heeft die in het huis rondhangen en dat ze bereid is om je te laten “lenen”. Ik zou zeggen dat minstens 60% van de vintage stukken die ik bij ons thuis heb, van mijn moeder, grootmoeder of een ander familielid kwam. Die maken de beste stukken omdat ze niet alleen brocante zijn, maar ze hebben een persoonlijk verhaal en betekenis voor jou. Neem bijvoorbeeld deze glazen pot.

Ik heb een beetje over deze pot gesproken in onze onthullende badkamer ,  maar ik zal je snel weer in het verhaal brengen. Bij het inrichten van onze badkamer was ik op jacht naar een grote pot die ik kon gebruiken om zeep te bewaren. Ik bladerde door de Hobby Lobby en kwam er een tegen die perfect zou hebben gewerkt. Maar in plaats van het ter plekke te kopen, besloot ik mijn moeder te bellen. Ik vroeg of ze oude grote potten had en dat deed ze zeker. Deze schoonheid, die voor het eerst toebehoorde aan mijn grootmoeder, heeft gedurende tientallen jaren van gebruik bloem, zelfgemaakte koekjes en veel andere goodies opgeslagen. En nu is het hier, op een nieuwe manier gebruikt en een nieuw doel gediend. Eenvoudig, maar perfect.

Gebruik oude boeken

Als je niet aan het versieren bent met oude boeken, leef je simpelweg niet. Oude boeken vormen een groot deel van mijn huis. Ik heb een hele post geschreven over hoe je kunt versieren met oude boeken , maar het is echt heel simpel. Wikkel ze in touw, jute of stapel ze gewoon op. Je kunt niet fout gaan met oude boeken.

Denk out of the box

Bereik onconventionele items. Ik heb deze als laatste bewaard omdat het waarschijnlijk de meest extreme tip is die ik vandaag kan delen. En extreem bedoel ik echt geweldig. Mijn favoriete manier om een ​​grote klodder vintage charme aan elke ruimte toe te voegen, is door unieke stukken op te nemen, zoals deze veranda-leuning.

Zie het verschil

Ok, ik zei dat dit de laatste tip was maar ik moet een punt verduidelijken: Decoreren met brocante decoratie wil niet zeggen dat je van iets ouds, versleten of vervaagd houdt. Dit is zeker niet het geval. Sterker nog: als je een vintage rockstar bent, moet  je het verschil weten tussen goede brocante en rotzooi. Dit is enorm. Hoewel ik ongelooflijk gepassioneerd ben door oude dingen te struinen, moet ik weten wanneer ik de grens moet trekken. Het is absoluut een persoonlijke keuze die je moet maken, maar het kennen van die grens zal je goed van pas komen. Ik heb deze fout zelf gemaakt en dingen meegenomen die ik geweldig vond, maar in werkelijkheid waren ze gewoon te ver heen om te redden of gewoon te “rustiek” om als decoratie te gebruiken.

Dus dat zijn mijn tips voor het opnemen van brocante decoratie in uw huis. Ga ervoor. Wees anders. Maar wat er ook gebeurt, maak een huis waar JIJ van houdt. Bedankt voor het langskomen bij vrienden!