Brocante bestek

Vind hier je favoriete brocante bestek. Van oude taartscheppen, verzilverde lepeltjes, vorkjes, compleet bestek, tot losse delen en meer.

Brocante bestek en zilverwerk, oude koffie- en theepotten, tafelstellen e.d. voor een mooi gedekte tafel of gewoon voor de sier. Zeer betaalbaar!

Brocant bestek

Hier vind je mooie oude taartscheppen, verzilverde lepeltjes, vorkjes, compleet bestek, losse delen en meer…

Zowel bestek om te gebruiken of ter decoratie.

Probeer eens een brocante tafel te dekken met divers mooi gedecoreerd verzilverd bestek. 

Tasty Breakfast

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis pulvinar 

Vergelijk goedkope Brocante bestek uit de nieuwe collectie en bestel aanbiedingen voor de laagste prijs online.

Komen we het tegen, dan moeten we het meenemen; dat prachtige Brocante en Shabby Chic serviesgoed! Mooie terrines, borden, romantisch glaswerk, Zilverplate bestek etc. Om bijvoorbeeld je high tea tafel helemaal af te maken!

Verzilverde suikerschep community

Verzilverde suikerlepel van het merk community, mooi opengewerkt aan de bovenkant en in goede staat. Lengte 13 cm.

€ 5,00

Trancheervork chic en zwaar verzilverd

Mooie zware trancheervork, erg chic. Lengte 25 cm. prachtig om mee te decoreren op brocante borden of servies.

€ 15,00

Alpaca suikerschep

Suikerschep voor in je brocante suikerpot. Gemaakt van Alpacca. Onderkant is gemekrt U Alpacca M. Lengte van 12 cm. en is afgewerkt met een sierlijk randje.

€ 4,00

Gero opscheplepel

Voor de Gero verzamelaars misschien het ontbrekende stuk in je verzameling, de opscheplepel voor groente of aardappelen. Achterzijde keurmerk Gero 90. Heeft een paar kleine sleetse plekjes.

€ 5,00

Rijk gedecoreerde taartschep

Deze taartschep is zeer rijk gedecoreerd, is al een oudje en heeft kleine verweerde plekjes. Totale lengte 25 cm.

€ 12,50

Set van 10 kristallen messenleggers

Op een mnooi gedekte tafel met wit damast mogen deze messenleggers uiteraard niet ontbreken. Set van 10 stuks echt kristallen messenleggers en in zeer goede staat.

€ 10,00

Suikerlepel parelrand Nieuwpoort 90

Mooie zwaar verzilverde suikerlepel met keumerk Nieuwpoort 90, voorzien van de klassieke parelrand.

€ 3,00

Taartschep verzilverd AH

Verzilverde klassieke taartschep, achterzijde gemerkt met kroontje, 90, en Ah logo

lengte 21,5 cm.

€ 7,50

Twee vorken Kersten co. Paramaribo

Setje van 2 vorken in een heerlijke verstilde tint. Na bestudering van het keurmerk bleek dat deze vorken uit Paramaribo Suriname komen. Ze zijn van C. Kersten co warenhuis. sierlijk bewerkt. Prijs is voor het setje.

€ 5,00

Vleesvork Gero Zilmeta

Gero vleesvork van 24 cm lang met het bekende motiefje, wellicht een aanvulling op je verzameling.

€ 7,50

Video inspiratie

Brocante bestek kopen gids

Het kopen van bestek heeft tijd en aandacht nodig, omdat er verschillende factoren zijn om te overwegen. Stijl is waarschijnlijk het beste uitgangspunt – wil je een klassieke stijl of zou een funky hedendaags ontwerp meer jouw ding zijn? Finish is een andere belangrijke factor. Roestvrij staal is de meest voorkomende afwerking, maar zilverplaat is een andere optie (hoewel duurder). De grootte van uw gezin en hoe vaak u gasten ontvangt, bepalen de grootte van de set die u kiest. U kunt deze sets altijd toevoegen door afzonderlijke stukken of accessoires te kopen, zoals gebaksvorkjes of viseters. In deze handleiding worden de verschillende soorten bestek, afwerkingen en opslagoplossingen beschreven die beschikbaar zijn.

Bestekset

Een bestekset kan variëren van een set van 44 stuks tot een set van 124 stuk en wordt mooi weergegeven in een houten kantine met zacht gevoerde uitsneden voor elk stuk om veilig in te zitten. Kantine-sets zoals deze zijn perfect voor diners en speciale gelegenheden aangezien het bestek in dit type set van hoge kwaliteit 18/10 roestvrij staal is. Besteksets die niet in gebruik zijn, zien er ook prachtig uit op een dressoir of dressoir.

Box set

Een boxset kan zo klein zijn als 4 bestekartikelen of als een grote set met 124 stukjes. Deze bevinden zich echter niet in een met hout omlijste kantine, maar in een kartonnen doos met het bestek in een plastic bakje om alle stukken veilig op te bergen. Deze set kan vervolgens worden opgeslagen in een bestek of om een ​​bestaande kantine te vullen. Deze sets zijn meestal van hoge kwaliteit 18/10 roestvrij staal, hoewel sommige kunnen variëren.

Accessoire set

Andere items die uw tafel compleet maken, zijn kaas en botermessen, cakeplakken en dessertmessen en vorken. Al deze kunnen afzonderlijk worden gekocht om bij uw bestek te passen. Deze komen ook in kleine sets of kunnen afzonderlijk worden gekocht. Steakmessen en vorken en vismessen kunnen uw bestekset uitbreiden voor die speciale maaltijden. Hoewel deze worden geleverd in kleinere sets, worden sommige items gepresenteerd in mooie dozen die geweldige cadeaus zijn voor diegenen die proberen hun collecties uit te breiden.

Kinderset

Het geven van een geschenk van bestek aan een kind is een traditie die wordt doorgegeven door de generaties heen. Een bestekset voor kinderen kan beginnen als een eenvoudig mes, vork en lepel met stevige melamine handvatten voor hun onstabiele handgrepen, en vooral omdat ze een geliefd karakter op het handvat kunnen hebben zoals de Gruffalo of Belle & Boo. Bestek voor een ouder kind is van een betere kwaliteit roestvrij staal en komt overeen met de set die door de rest van de familie wordt gebruikt, maar dit zal een kleiner ontwerp zijn. Beschikbaar in presentatiekisten om als cadeau te geven. Individuele bestekdelen kunnen afzonderlijk worden gekocht en worden gebruikt en ontworpen voor een breed scala aan taken, waaronder uw dagelijkse maaltijden.

Vork

Tafelvork – Gebruikt voor uw hoofdmaaltijd, deze vork wordt naast uw hoofdmaaltijdmes gebruikt en is de grootste vork in uw set.

Gebakvork – voornamelijk gebruikt voor desserts zoals cheesecake en flans die gebak bevatten.

Visvork – Een vork die samen met het vismes wordt gebruikt als een paar, gebruikt voor het eten van vis. Dessertvork – Gebruikt voor desserts zonder gebak, zoals zachte taartdesserts en desserts.

Mes

Botermes – Een afgerond mes voor het soepel verspreiden van boter, jam en andere smeersels.

Steak mes – Een lang gekarteld mes voor het snijden van biefstuk, dit mes heeft over het algemeen een goed handvat.

Tafelmes – Uw hoofdmes voor de hoofdmaaltijd en zal over het algemeen de grootste zijn in de set.

Vismes – Gebruik naast uw visvork voor het subtiel snijden van vis- en zeevruchtencursussen.

Kaasmes – Ontworpen voor het snijden van alle soorten kaas en voorzien van een vork aan het uiteinde voor het oppakken van uw gesneden kaas.

Dessertmes – Gebruik een kleiner mes met een kleiner mes en een langer handvat om te gebruiken met uw dessertvork.

Lepel

Theelepeltje – Een kleine lepel gebruikt voor thee en koffie en meet kleine hoeveelheden ingrediënten.

Koffielepel – Deze lepel is iets kleiner dan een theelepel en wordt naast het zetten van koffie gebruikt.

Latte / Sundae – Een lang afgestreken theelepeltje, ontworpen om lange lange drankjes te roeren en te genieten van een groot dessert als een ijscoupe.

Dessert lepel – Een eetlepel is een beetje kleiner dan eetlepel en gebruikt voor het eten van desserts en pudding.

Soeplepel – Een ronde lepel ontworpen voor het scheppen en eten van soep.

Eetlepel – Een diepe grote lepel gebruikt voor het serveren en meten van ingrediënten.

Grapefruitlepel – vergelijkbaar in grootte met een theelepel, maar de kom van de lepel is meer puntig en heeft getande randen voor het snijden van de vrucht.

Portie

Mosterdlepel – Een kleine lepel kleiner dan een theelepel, perfect voor het serveren van een kleine hoeveelheid mosterd. Deze lepeltjes kunnen decoratief zijn of een haakje hebben om te voorkomen dat ze in de mosterd glijden.

Spreidende lepel – Een sprenkellepel is ingelegd voor het laten leeglopen van groenten uit het kookwater of voedsel uit een saus, nadat de groenten zijn uitgelekt of voedsel kan worden geserveerd.

Jamlepel – Een eetlepel is ontworpen om jam te serveren, de lepel kan een knik in het handvat hebben dat als een haak fungeert, waardoor het volledige handvat niet in de plakkerige jam kan vallen.

Muntsauslepel – Een klein theelepeltje met een schenklip aan de zijkant van de lepelkop, dit wordt gebruikt voor het gieten op uw lam.

Gebakschep – Een gebakschep heeft een platte kop, ideaal om onder een plakje cake weg te glijden en gemakkelijk weg te tillen voor serveren.

Honinglepel – Een honinglepel is ontworpen om honing te serveren, de lepel kan een knik in het handvat hebben die als een haak fungeert, waardoor het volledige handvat niet in de honing valt.

Slalepels – Een paar lepels, soms met griffen, ontworpen voor het voorzichtig oppakken van salade. Soms kunnen deze aan het handvat worden samengevoegd voor eenvoudige bediening.

Stijlen bestek

Er zijn twee hoofdtypen bestek: klassiek en hedendaags (of modern). Klassieke ontwerpen, zoals Bead, Dubarry en Rattail zijn gebaseerd op patronen die honderden jaren oud zijn. Deze tijdloze ontwerpen zijn geschikt voor formeel dineren en zijn meestal gemaakt van hoogwaardig gepolijst 18/10 roestvrij staal of verzilverd bord. Hedendaagse patronen zijn meestal strakker van ontwerp en minder flamboyant waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Verschillende afwerkingen zijn beschikbaar, waaronder mat, en gekleurd bestek is op dit moment in de mode, met vooral kopers en goudstukken erg populair.

Opslagruimte

Bestekbak – Ontworpen om in een keukenlade of een dressoir te passen, een bestekbak is een ondiepe bak met vakken voor al uw bestek. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en formaten die geschikt zijn voor verschillende soorten bestek. Als u een besteklade in uw lade plaatst, raakt het bestek niet in de war en is het gemakkelijk bij het kiezen van het juiste bestek voor uw tafellay-out.

Bestekkast – Een bestekkast, ook wel kantine genoemd, is een houten presentatie- en opbergdoos. Binnenin het scharnierende deksel en de doos zit een zachte, fluwelen voering om het bestek te beschermen tegen krassen en beschadigingen. De dozen variëren in houtsoorten en stijlen en zijn geweldig om weer te geven.

Materialen

Roestvrij staal – Roestvrij staal is een veel gebruikt materiaal voor bestek vanwege de afwerking en kwaliteit. Het biedt kracht en een lange levensduur en geeft een aantrekkelijke afwerking. De meest gebruikte kwaliteit roestvast staal is 18/10 vanwege de sterkte en kwaliteit, maar ook andere kwaliteiten worden soms gebruikt.

Zilverwerk – Zilverwerk biedt een hoogwaardige en hoogwaardige afwerking voor uw bestek. Verschillende diktes van verzilvering zijn beschikbaar, afhankelijk van het gewenste niveau. Verzilverd bestek is ideaal voor entertainment en lekker eten, hoewel vaak gereserveerd voor speciale gelegenheden.

Reinigen

Al het bestek wordt geleverd met een aantal basisrichtlijnen voor het reinigen van uw product, deze moeten altijd worden gevolgd om de levensduur van uw bestek te verlengen. Sommigen zeggen dat ze geschikt zijn voor de vaatwasser, maar om langdurige schade en glansvermindering te voorkomen, wordt het wassen in warm zeepwater aanbevolen.